Sektörün tanıtım faaliyetlerini tüm ülke çapında tamamlamış, Türkiye'deki tüm alçı üreticilerini asli üye olarak kaydetmiş, alçı ve alçı ürünleri sanayisi yan hizmet ve malzeme tedarikçilerini üye olarak içerisine almış ve çalışma komitelerini kurmuş, kurumsallaşmasını tamamlamış, üyelerinden tam olarak ekonomik destek almış, üyeleri arasında sosyal dayanışmayı sağlamış, güvenilir, saygın ve etkin bir sivil toplum örgütü haline gelmektir. Ayrıca, çağdaş bir yapı malzemesi olan alçı ve alçı türevi ürünlerin, gelişmiş ülkeler tarafından bilinen ve kullanımını zorunlu hale getiren yararlarını ülkemize de anlatmak ve kabul ettirmektir.
VİZYONUMUZ
MİSYONUMUZ
Dünyanın en zengin ve yüksek kaliteli alçı rezervlerine sahip ülkemizde, alçı ve alçıdan yapılan ürünler, bu konudaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi vermek, bu yönde üyeleri arasında dayanışma sağlamak, üye şirket çalışanları için mesleki ilerlemeyi sağlayacak eğitici literatürü oluşturmak, sektörü ilgilendiren her türlü mevzuat hakkında üyelerini bilgilendirmek, sektörün karşılaştığı sorunların çözümü konusunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunmak ve takip etmek, ilgili teknik standart ve kriterlerin oluşumuna katkıda bulunmak ve bu konudaki gelişmeleri takip etmek, alçı sektörünü uluslararası organizasyon ve kuruluşlarda temsil etmektir.
DERNEK
Türkiye Alçı Üreticileri Derneği ülkemizde alçı ve alçı türevlerini üreten kuruluşlar tarafından 1995 yılında kurulmuş olup Avrupa Alçı Üreticileri Derneği Eurogypsum'un asli üyesidir.
dernek